tisdag 2 april 2013

Temaveckan med författaren Torsten Bengtsson

Samarbetet mellan femmorna på Holma och Kroksbäck hade vi i vecka 11. För fjärde året i rad hade vi författaren Torsten Bengtsson som gemensam nämnare. Holmaeleverna var på Kroksbäckskolan på förmiddagarna måndag till torsdag den veckan. Vi började måndagmorgonen i infosalen där alla femmor, rektorer på de båda skolorna, pedagoger samt författaren Torsten Bengtsson inledde temaveckan. Jag hade i förväg varit ute i klasserna och berättat lite om Torsten, men framförallt presenterat och berättat om hans böcker, både skönlitteraturen och faktaböckerna. Eleverna hade sedan kvar alla de böckerna i klassrummet, så det var bara att läsa! Så mycket man hinner!
Torsten berättade om sig själv, hur det är att vara författare, hur han tänker när han skriver sina olika sorters böcker, och såklart berättade han om sina böcker.
Eleverna delades sedan in i fyra olika grupper, blandat Holma-och Kroksbäckelever. Varje dag åt vi sedan lunch tillsammans i Kroksbäckskolans matsal, innan det var dags att återgå till den vanliga skoldagen.Vi hade fyra olika stationer där vi pedagoger ansvarade för olika uppgifter. Temat för veckan, med utgångspunkt från en av Torstens böcker, var HAJAR. Tacksamt ämne! för det finns så många olika hajar, och så mycket mer att lära sig om hajar, så det var spännande för oss alla, även för oss vuxna :).
Temaveckan avslutades med föräldramöteskvällen på torsdagen, då det bjöds på fika. Då träffades alla i infosalen igen, och Torsten Bengtsson kom tillbaka till oss för att se den fina utställningen med allt som eleverna gjort under temaveckan. Den veckan är jätterolig!

Inga kommentarer: